Mailto: photomaassluis@gmail.com !!

  
  
OttevangerOV        wordt :  
 
Afbeeldingsresultaat voor maritime photo maassluis veerpont maassluis
 
De Provincie Zuid-Holland zegt dat de veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg is verkocht, omdat de andere optie het faillissement van de huidige uitbater was. Dat zou grotere gevolgen hebben voor het openbaar vervoer en de provincie op extra kosten jagen. Ottevanger, die de veerdienst sinds begin 2018 runt, spreekt dit tegen.
Volgens de provincie is het aantal storingen aan de twee veerponten tussen Maassluis en Rozenburg substantieel verhoogd. Ondanks de zevenhonderdduizend euro die de provincie jaarlijks aan Ottevanger gaf, bleef de veerdienst verlies lijden.

Persoonlijke redenen

Ottevanger zegt dat hij zijn veerdienst heeft verkocht om persoonlijke redenen. Volgens hem gaat het goed met zijn bedrijf. Naast de veerdienst Maassluis-Rozenburg opereert hij nog vier andere veerdiensten. Die zijn ook verkocht.

De nieuwe eigenaar, ODV Maritiem in Zwijndrecht, krijgt van de provincie acht ton per jaar, en een extra startbedrag van 1,1 miljoen euro. Dat geld gaat voornamelijk naar het betrouwbaar maken van de twee veerponten. Voor de bemanning blijft alles hetzelfde. Die krijgt alleen een nieuwe bedrijfsleiding. Een van de twee veerponten, Staeldiep, zou in 2024 worden vervangen. Dat gebeurt nu al in 2021.

"ODV Maritiem heeft groot aantal veerdiensten en best wel ervaring, denken wij in die partij een goede te hebben", zegt de Provincie Zuid-Holland. De provincie benadrukt prettig te hebben samengewerkt met Ottevanger, maar klik tussen het bedrijf en de medewerkers was minder. Dat heeft volgens de provincie meegewogen in het besluit over de verkoop.

Ottevanger herkent zich niet in de verhalen van de provincie dat zijn bedrijf slecht zou draaien. Hoewel personeel en de gemeenten woensdagochtend pas zijn ingelicht, zegt hij een jaar geleden al te hebben besloten zijn veerdiensten te verkopen. Dat het niet lekker liep met het personeel, erkent hij wel. "Ik ben blij dat de dienst is verkocht aan een partij met ervaring", zegt hij over ODV Maritiem. 

bron : RTV RIJMOND

Op facebook hebben wij het volgende commentaar geschreven

 

van de redactie

Is het gedonder op het veer nu eindelijk afgelopen

Het zat er min of meer aan te komen : Ottevanger heeft "de pijp aan maarten verkocht"en de veerdienst Maassluis Rozenburg heeft weer een andere exploitant. Een drama heeft zich voor de bemanning afgespeeld is dat ooit nog te lijmen. De nieuwe exploitant zal een hoop moeten praten om de veerdienst weer met een gemotiveerde bemanning te kunnen laten varen. Het is onbegrijpelijk dat deze mensen onder het bewind van Ottevanger de dienst nog draaiende hebben weten te houden
Je zal maar zo geschoffeerd zijn het afgelopen jaar door je baas.
HULDE dus aan de bemanning namens jullie klanten. Moge Ottevanger van zijn faillissement genieten ook al zegt hij van niet. Provincie hopelijk heeft u les geleerd van de bezorgde burgers die u schreven en welke u toch steeds weer ter ere van de falende exploitant met bijna een kluitje het riet in stuurde.
Weer een miljoen voor de schepen en een flink aantal tonnen voor exploitatie. Wij wensen de nieuwe exploitant veel succes toe en hopelijk behoort het gedonder in de glazen nu echt tot het verleden. En nu beide schepen naar de werf en echt renoveren en opknappen zo dat er betrouwbaar gevaren kan worden. Nicos de ontslagen onderhoud man..je had het allemaal goed gezien. Echter jouw mening werd niet op.prijs gesteld. De ellende hierna hebben wij allemaal mogen ervaren maar niet te spreken over de sloten weg gegooid geld.
Swets Inland Shipping hopelijk kunt u de rust herstellen, de bemanning weer vertrouwen geven in een werk gever zodat het werk weer met een lach naar de klant en met plezier gedaan kan worden.

 
Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn